[CRTech] Christian Radio Tech [MSG 82228]
[Thread Prev] [-- Thread Index --] [Thread Next] [Date Prev] [-- Date Index --] [Date Next]
RE: Weird LAN issue!
To: CRTech <crtech@crtech.org>
Subject: RE: Weird LAN issue!
From: Jack Epperson <Jack.Epperson@alphamediausa.com>
Date: Thu, 22 Feb 2018 13:24:35 +0000
Accept-language: en-US
Content-language: en-US
In-reply-to: <CAOkhgWpfZuFAqh6uNv-Sk+Q7cZLeLuXjrErWO0aofpFM4AMmAw@mail.gmail.com>
References: <CAOkhgWpfZuFAqh6uNv-Sk+Q7cZLeLuXjrErWO0aofpFM4AMmAw@mail.gmail.com>
Thread-index: AQHTq1ZsNpbtABlQbkORDuz8HWckQaOwahQg
Thread-topic: [CRTech] Weird LAN issue!

Do not discount that the NIC (onboard or in a slot) could be bad. They do! Try another NIC.

 

Jack Epperson

Chief Engineer
Alpha Media- Aurora, IL
Matrix Broadcasting- Crystal Lake, IL

WERV, WFXF, WZSR

SBE  CBRE  CBNT, GROL

SBECertifiedLogo2015_sm

"Old engineers don’t die, they dielectric."

 

From: Willie Barnett [mailto:wbradiolists@gmail.com]
Sent: Wednesday, February 21, 2018 2:56 PM
To: CRTech
Subject: [CRTech] Weird LAN issue!

 

To the Braintrust:

I have a computer that apparently only recently started having weird LAN connection issues... it keeps showing "connected/disconnected" in a repeating cycle, as though someone is plugging and unplugging the LAN cable.

Tried in a different port, new cable, etc. No help.

Created a backup, and restored to a new HD, and installed a whole new MoBo, which included a new LAN port.

After all the drivers were in, the computer worked... but the LAN started going on/off again, same as before!! :O Now, this is with a COMPLETELY NEW MOBO, (new LAN port) and even connected to a different switch! Obviously, it's something in Windows. (XP)

A Google search suggested changing from 1GB speed to 100Mbit. That stopped the "blinking", so that important computer is once again useful...for now.

I hope to find an answer, tho, so I can work on it on Friday, and fix it properly... but now, my workday is done. ;)

Willie...

Follow-Ups: Re: Weird LAN issue!
(Dave Land <dave@klvv.com>, 22 Feb 2018 15:54:30 -0000)
RE: Weird LAN issue!
(Jon Foreman <Jon@ksgn.com>, 22 Feb 2018 17:39:28 -0000)
Re: Weird LAN issue!
(Willie Barnett <wbradiolists@gmail.com>, 23 Feb 2018 15:49:11 -0000)
References: Weird LAN issue!
(Willie Barnett <wbradiolists@gmail.com>, 21 Feb 2018 20:56:09 -0000)
Prev by date: Re: Smart Meters?
(Alan Kilgore, 22 Feb 2018 02:32:04 -0000)
Next by date: Re: Weird LAN issue!
(Dave Land, 22 Feb 2018 15:54:30 -0000)
Prev by thread: Re: Weird LAN issue!
(Willie Barnett, 23 Feb 2018 15:41:57 -0000)
Next by thread: Re: Weird LAN issue!
(Dave Land, 22 Feb 2018 15:54:30 -0000)
CRTech.org